Monday, August 6, 2012

Book presentation in Croatia

Elena Skoko predstavlja knjigu Memoirs of a Singing Birth u gradu
Pazin (Kaštel), Sedam dana stvaranja
Četvrtak, 16. kolovoza 2012., 20 sati

Elena Skoko je pjevačica, spisateljica i mama koja živi nomadskim životom između Balija i Rima. Zajedno sa svojim partnerom Robom Bluebirdom osnovala je blues bend Bluebird & Skoko s kojim nastupa diljem svijeta. Rodom iz Hrvatske, autorica je na osobnom životnom iskustvu zasnovala svoj umjetnički izričaj i put samospoznaje. Nakon iskustva ekstatičnog poroda, Elena se posvetila širenju vizije svijetlog i svjesnog poroda slaveći taj čin kao važnu inicijaciju u svijet majčinstva.

Romantična, inspirativna, informirana - knjiga Memoirs of a Singing Birth promijenit će vašu percepciju o porodu. Priča u kojoj se trudnoća i rađanje doživljavaju kao moćni životni obred. Svjedočenje koje opisuje kako se strah prevodi u pjesmu, a bol pretvara u muziku. Egzotično traganje za idealnim porodom koje će vas odvesti na otok Bali i uvesti u njegove tradicije. Putovanje koje vodi kroz zamršene mreže porođaja u zapadnoj kulturi do prijateljstva s primaljom i pjesnikinjom Ibu Robin Lim. Knjiga detaljno opisuje praksu “lotus birtha”, ne-rezanja pupčane vrpce. Intrigantna i iskrena, ova mala knjiga je ponajviše ljubavna priča jedne žene, njenog muškarca i njihove kćerke. Pisana jednostavnim jezikom i direktna, pročita se u jednu noć i potiče vas da sanjate.

Elena Skoko ispričati će svoju priču u okviru festivala Sedam dana stvaranja u Pazinu, 16. kolovoza u 20 sati na Kaštelu. Na kraju priče, Bluebird & Skoko će otpjevati pjesmu uz koju se rodila njihova kćerka.
Više o knjizi i autorici možete saznati na njenom blogu www.singingbirth.blogspot.com i na Facebook stranici www.facebook.com/singingbirth.

No comments:

Post a Comment